CHITARA


CHITARA si MUZICA FOLK

Prof. Daniel Vecsei

Nou: concursul de muzica si dans 2015!


Educatia nonformala, principalul atribut al activitatii cercului de chitara – muzica folk, ca activitate intentionata si orientata, permite adancirea cunostintelor si dezvoltarea competentelor dobandite de catre elevi in orele de educatie muzicala, dezvoltarea inclinatiilor si talentelor acestora pentru domeniul muzical (instrumental), folosirea eficienta si placuta a timpului liber, dezvoltarea vietii asociative, dezvoltarea capacitatilor de a lucra in grup, formarea si dezvoltarea gustului estetic, dezvoltarea vointei si formarea trasaturilor pozitive de caracter.
Cursul de chitara are ca scop atragerea elevilor spre cunoasterea si invatarea unui instrument muzical, cu care sa poata acompania cantece invatate la ora de educatie muzicala, cantece care nu sunt in programa scolara, precum si cantece din folk-ul romanesc si international.
De asemenea, cursul urmareste a fi o completare a orelor de educatie muzicala din scoli, unde elevii nu au posibilitatea de a invata sa cante la un instrument.
Bazat pe educatia estetica si a gustului pentru frumos, cercul de muzica folk – chitara contribuie la descoperirea si formarea unor adevarate talente, precum si la stimularea creativitatii in randul copiilor.
Repartizarea copiilor in grupe se face in functie de varsta elevilor si de nivelul lor de pregatire (incepatori, avansati), orarul cursurilor tinand cont de orarul si activitatile copiilor din scoala.
Cei mai talentati copii pot participa la spectacolele organizate de Palatul Copiilor, la alte activitati desfasurate in colaborare cu institutiile partenere, precum si la concursuri si festivaluri (judetene, regionale, nationale si internationale).
Elevii cercului au participat la diferite evenimente si concursuri unde au obtinut performante deosebite, precum si aprecierea publicului si a juriilor de specialitate:

  • Concursul judetean de muzica usoara, folk, dans clasic si modern – Sibiu
  • Festivalul interjudetean „Ritmurile copilariei” – Alba Iulia
  • Concursul international de interpretare vocala si instrumentala ,,Ofranda sunetului” – Iasi
  • Spectacole sustinute in cadrul Proiectului educational la nivel national ”Caravana Profesor Garfield te invata”
  • Spectacole desfasurate in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu
  • Spectacole organizate de Primaria Sibiu, participari la emisiuni televizate la TV Sibiu, LOOK TV Cluj – Napoca, precum si la spectacole si serbari tematice (Craciun, Ziua Eminescu, 8 Martie, 1 Iunie etc.)


ORAR 2015-2016 LUNI MARTI MIERCURI JOI VINERI SAMBATA
MUZICA FOLK – CHITARA 8:30 – 10:00
10:00 – 11:30
16:30 – 18:30
16:30 – 18:30 14:00 – 16:00
16:30 – 18:30
17:00 – 19:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *