ENGLEZALIMBA, CULTURA SI CIVILIZATIE ENGLEZA

Prof. Mihai Birarut
Cercul de CULTURA si CIVILIZATIE ENGLEZA de la Palatul Copiilor Sibiu functioneaza din anul 1990 si este unul dintre cele mai solicitate cercuri de catre elevi. Dupa cum se poate observa si din denumirea cercului, aici elevii au posibilitatea sa studieze aspecte legate de bogata cultura a popoarelor de limba engleza, cat si sa invete aceasta limba daca nu o cunosc, sau sa aprofundeze si sa-si consolideze notiunile legate de limba, problemele de gramatica, fonetica sau orice aspecte legate de limba engleza.
Pentru a raspunde tuturor solicitarilor si a fi de un real ajutor elevilor, cercul este structurat pe diferite nivele de studiu: grupa de incepatori, nivel mediu, avansati, performanta.
Se pot inscrie elevi din clasele III-XII care doresc sa invete, sa-si perfectioneze sau sa dobandeasca abilitati deosebite in exprimarea in aceasta limba.
in cadrul orelor de studiu a limbii nu se neglijeaza nici un aspect referitor la limba, insistandu-se in special asupra conversatiei si problemelor de gramatica.
Pe langa problemele de limba si in paralel cu studierea acestora se dezbat aspecte referitoare la istoria, geografia, viata culturala, evenimente actuale, tendinte moderne in muzica, moda, stilul de viata britanic si american precum si diferentele dintre acestea, cat si unele texte renumite ale unor scriitori americani si britanici.
Au loc de asemenea activitati specifice grupelor de varsta respectiva.
Jocul, cantecele, glumele, ghicitorile, jocurile de cuvinte, concursurile, poeziile ocupa un loc important in cadrul orelor de curs.
De-a lungul anilor membrii cercului au avut oportunitatea sa converseze direct cu vorbitori nativi de limba engleza care au fost invitati la ore.
Pe parcursul anilor au fost inscrisi elevi care au urmat cursul incepand cu clasa a III-a si pana intr-a XII-a. Majoritatea elevilor care au frecventat cursurile au obtinut rezultate foarte bune la scoala, la teste, concursuri, examene si olimpiadele de limba engleza.
Cercul este dotat cu tot ce este necesar unui studiu eficient al limbii: calculatoare, xerox, harti, planse, dictionare, enciclopedii, carti cu texte diferite, exercitii si teste adecvate nivelului de studiu.


ORAR 2015-2016 LUNI MARTI MIERCURI JOI VINERI SAMBATA
LIMBA ENGLEZA 15:00 – 17:00
17:00 – 19:00
15:00 – 17:00
17:00 – 19:00
14:00 – 16:00
16:00 – 18:00
14:00 – 16:00
16:00 – 18:00
8:00 – 10:00

Leave a Reply