Anticipație științifică

Anticipație științifică

Cadru didactic: prof. Serafin Cristian

Cercul de Anticipatie Stiintifica si Astronomie de la Palatul Copiilor din Sibiu a fost creat in urma cu 4 ani si are ca principal scop atragerea copiilor spre domeniul stiintelor naturii printr-o abordare non-formala si cu precadere in mod practic a procesului de invatare.

Cercul isi propune mai multe obiective principale dintre care putem evidentia:
• Studiul stiintelor naturii ( Fizica, Chimie, Biologie, Microbiologie, Speologie) incepand de la clasa a II a in mod practic utilizand ca metode didactice cu precadere experimentul, jocul didactic, invatarea prin descoperire.
• Studiul Astronomiei si Astrofizicii, discipline remarcabile si care lipsesc cu desavarsire din programa de studiu din invatamantul de masa.
• Organizarea concursului interdisciplinar de Anticipatie Stiintifica “Henri Coanda”- concurs regional ajuns la a IV a editie.
• Organizarea si desfasurarea taberei de vara cu tematica principala Astronomia, Orientarea pe bolta cereasca si Observatiile astronomice – trei tabere organizate pana in prezent.
• Alte activitati extrascolare cu specific de cunoastere si comunicare (excursii cu diferite teme)

In ceea ce priveste desfasurarea studiului in cadrul cercului, acesta este impartit pe grupe de studiu de incepatori si avansati si grupe de Astronomie ( juniori si seniori).

Copii care frecventeaza cursurile cercului participa la diverse concursuri si olimpiade de profil ocupand locuri fruntase si imbogatind totodata palmaresul Cercului si al unitatii de invatamant.

Cercul de Anticipatie Stiintifica si Astronomie prin Asociatia Pro Palatul Copiilor este membru activ al Societatii Astronomice de Meteori din Romania (SARM), cea mai importanta societate astronomica din tara.

Phone: 0269 217 655
Fax: 0269 217 655
Sibiu - 550234
strada Henri Coandă nr. 51