Ecoturism

Ecoturism

Cadru didactic: prof.Teleabă Roxana

Cercul de Ecoturism, prin continuturile si activitatile sale, isi propune educarea elevilor prin:

  • dezvoltarea unei atitudini pozitive fata de educatie, natura, cunoastere, societate;
  • stimularea curiozitatii pentru explorarea naturii (flora, fauna, relief);
  • cresterea respectului pentru diversitatea naturala si umana;
  • conservarea si ocrotirea mediului.

In calatoriile noastre cunoastem natura, pentru ca mai apoi sa invatam sa o protejam si sa o respectam. Trebuie sa ii convingem si pe cei din jur ca natura este un lucru prețios ce trebuie ocrotit.

Activitati: drumetii, excursii, actiuni de ecologizare, vizitarea unor parcuri si rezervatii naturale, observarea vietii salbatice, activitati de orientare in teren cu harta si busola, activitati cultural-istorice, de cercetare, participari la concursuri judetene, interjudetene, nationale si internationale specifice cercului.

In sala de clasa se desfasoara o serie de activitati care urmaresc imbogatirea bagajului de cunostinte prin jocuri, realizarea de proiecte, prezentari si referate, colaje si afise, confectionarea de obiecte cu materiale din natura si materiale reciclabile, vizionarea de filme documentare si imagini care au legatura cu activitatea cercului etc..

Acest cerc se adreseaza copiilor care: iubesc de natura, doresc sa desfasoare activitati în aer liber, au spirit de aventura, vor sa participe in mod direct la dezvoltarea ecoturismului si sunt interesati de protejarea mediului inconjurator.

Phone: 0269 217 655
Fax: 0269 217 655
Sibiu - 550234
strada Henri Coandă nr. 51