Cadre didactice:
prof. Andrei Raluca & prof. Solomon Violeta
Conceput ca o activitate complementara celei din unitatile scolare, cercul are ca obiectiv fundamental dezvoltarea cunostintelor de cultura si civilizatie romaneasca si consolidarea competentelor de comunicare in limba romana.
In predare se are in vedere formarea grupelor tinand cont de varsta, nivelul de studiu si orarul elevilor de la scoala. Pentru intelegerea culturii si traditiilor romanesti se pune accent si pe invatarea si utilizarea corecta a limbii romane. Totodata se fac comparatii intre traditiile si obiceiurile romanesti si cele ale altor popoare.
Se abordeaza teme din operele literaturii romanesti, care sunt analizate folosind diverse metode interactive, cum ar fi dialogul, dezbaterea si jocul de rol, iar competentele de exprimare in scris sunt dezvoltate prin redactarea unor tipuri variate de eseuri (narative, descriptive, argumentative).
Atmosfera este relaxata, elevilor li se dezvolta spiritul de observatie si de competitie; ei propun teme si modalitati de abordare a lor. Creativitatea si originalitatea sunt incurajate, de asemenea sistemul de lucru in perechi sau grupuri restranse, schimbul de idei.