Dansuri populare

Dansuri populare

Cadru didactic: prof. Ioniță Adriana

Cercul de dans popular iti propune descoperirea tainelor jocului traditional romanesc.
Cu rabdare si pasiune este descoperita bogatia folclorului avand speranta ca acesta nu se va pierde niciodata.

Dansurile populare dezvolta copiilor simtul ritmic, capacitatea de coordonare a miscarilor, gustul pentru frumos, armonie, ii familiarizeaza cu elemente ale folclorului autentic. In plus, realizarea spectacolului de dans popular presupune si existenta unui “taraf”, avand rolul de a transpune sonor un anumit tip de cultura si civilizatie traditionala.

Ansamblul Folcloric CIBINUL

Ansamblul Folcloric Cibinul al Palatului Copiilor Sibiu s-a infiinţat in anul 1986, sub conducerea artistica a doamnei profesoare Silvia Macrea Sr.
In anii care au urmat, ansamblul a stat sub valoroasa indrumare a doamnei Silvia Macrea, in prezent managerul Ansamblului Folcloric Profesionist “Cindrelul Junii Sibiului” , aceasta fiind urmata de nepoata Adriana Preda
In prezent, ansamblul si cercul de dans popular se afla sub atenta indrumare a prof.Adriana Maria Ionita.
Ansamblul prezinta un repertoriu variat ce cuprinde suite de jocuri populare, piese instrumentale si vocale din cele mai reprezentative zone folclorice ale tarii: Transilvania, Banat, Oltenia, Moldova, Dobrogea.

Ansamblul “Cibinul” a participat la numeroase festivaluri nationale si internationale unde a obtinut numeroase premii, reprezentand cu cinste identitatea zonei Marginimii Sibiului, identitatea tarii, prin punerea in valoare a patrimoniului cultural.

Phone: 0269 217 655
Fax: 0269 217 655
Sibiu - 550234
strada Henri Coandă nr. 51