Electronică

Electronică

Cadru didactic:
prof. Iancu Cornel

La acest cerc copiii studiază fenomenele fizice din perspectiva aplicațiilor practice în domenii ca electronica, construcții mecanice și robotică, iar pentru cei interesați și elemente de astronomie și astrofizică.

Obiectivul de cea mai mare importanta in cadrul cercului de electronica – formarea la elevi de deprinderi practice in insusirea meseriei de electronist, impune realizarea de montaje electronice cu scheme reale ce se regasesc in aparatura electronica moderna.

Elevul parcurge toate etapele necesare realizarii unui montaj electronic : proiectarea cablajului, realizarea cablajului, corodarea si gaurirea cablajului, plantarea si cositorirea componentelor electronice, punerea in functiune si incasetarea lui.

Dar a construi in electronica, la fel ca in orice alt domeniu, e o stiinta si o arta.Stiinta se invata din carti si din proprie experienta, arta, indemanarea se obtin prin practicarea acestei tehnici a constructiilor electronice.

Ei dobândesc abilități de construcție a unor montaje electrice (licurici, sirene, lumini dinamice, porți logice, instrumente optice), învăța componentele electronice, repararea unor montaje, construirea de mecanisme și afla despre tainele Universului utilizând și aplicații ale mecatronicii.

În funcție de interesul copiilor temele studiate sunt adaptate.

Încununarea muncii lor este participarea la concursurile naționale (“Fii profesor de științe pentru o săptămână!” Cluj-Napoca, manifestările științei și tehnicii, “Florin Vasilescu” Călărași, Excelența în astronomia de amatori, Bârlad) și internaționale de fizica aplicată (Olimpiada Geniilor, Oswego, USA), la tabere ( Academia de Vară Samuel von Brukenthal, Modulul Știință și tehnică,Avrig ), excursii și vizite tematice.

Numărul de locuri este de 60 (4 grupe de 15 elevi după nivelul de vârstă, 11-12 ani; 13-14 ani și 15-16 ani,17-18 ani), Orarul este stabilit începând cu 1 octombrie. Propunere de orar: sâmbăta ( orele 8-10 cls IX-X; orele 10-12 VI-VII, orele 12-14 cls VII-VIII) și în una din zile după amiaza (1-2 grupe elevi clasa a IV -V).

Phone: 0269 217 655
Fax: 0269 217 655
Sibiu - 550234
strada Henri Coandă nr. 51