Informatică

Informatică

Cadru didactic: prof. Solomon Doina

Va salut pe aceasta cale, atat pe voi dragi copii, cat si pe parintii vostri.
Va intrebati poate, de ce ar fi bine sa va inscrieti la acest cerc?

Deoarece orice elev trebuie sa detina cunostinte de operare pe calculator. Iar in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat:“Proba D, pentru evaluarea competenţelor digitale, are statutul de probă obligatorie în cadrul examenului de bacalaureat, pentru candidaţii de la toate filierele, profilurile şi specializările. Sustinerea acestei probe este o conditie necesara pentru participarea la probele scrise.”

Apoi pentru ca, utilizarea calculatorului a devenit o necesitate atat in viata cotidiana a fiecaruia dintre noi, cat si in oricare dintre meseriile pe care urmeza sa le alegeti.
Prin intermediul calculatorului se deschide in fata fiecaruia o lume – lumea virtuala – care ne uimeste, ne ajuta sa economisim timp, ne poate imbunatatii si infrumuseta viata (fie ca ne gandim la cantitatea uluitoare de informatie pe care o putem gasi rapid cu ajutorul motoarelor de cautare, fie la posibilitatea comunicarii on line, fie la aplicatiile care ne ghideaza pe harta, practic nu exista domeniu de activitate in care calculatorul sa nu fie utilizat).

Fie ca sunteti incepatori, fie ca sunteti deja utilizatori ai calculatorului, va astept la laboratorul de informatica, sa exploram impreuna lumea tehnologiei informatiei si comunicatiilor, unde activitatea se desfasoara diferentiat, in functie de varsta si de cunostintele acumulate pana in prezent de fiecare elev, dar intotdeauna cu multa daruire, intelegere si rabdare din partea mea, fata de voi, elevii mei.

Va astept cu drag.

Parteneriat Marquardt – Palatul Copiilor
Cercul de Informatica face parte din Clubul Marquardt

Compania Marquardt România a demarat un plan multianual de colaborare pentru a ajuta Palatul Copiilor din Sibiu, care organizează în fiecare an activităti pentru aproximativ 2500 de copii de vârstă scolară din Sibiu.

Reprezentantii companiei Marquardt au propus Palatului Copiilor acest plan multianual de sponsorizare si sprijinire a cercurilor stiintifice si tehnico-aplicative. Astfel in cadrul Palatului Copiilor a fost infiintat incepand cu anul scolar 2016 – 2017 Clubul Marquardt, care cuprinde cercurile: Aeromodele, Electronica, Informatica, Navomodele.

Sponsorizarea consta atat in dotarea laboratoarelor mai sus mentionate cu aparatura necesara, cat si in sponsorizarea concursurilor organizate de aceste cercuri.

Multumesc pe aceasta cale conducerii companiei Marquardt si persoanelor direct implicate in aceste activitati de sponsorizare a cercurilor tehnice, atat pentru dotarea cu materiale didactice cat si pentru oferirea premiilor necesare la concursurile anuale desfasurate de noi.

Phone: 0269 217 655
Fax: 0269 217 655
Sibiu - 550234
strada Henri Coandă nr. 51