Teatru

Teatru

Cadru didactic: prof. Ghazawi Lorelei

Cercul de teatru se adreseaza elevilor claselor I-XII. Grupele sunt formate in functie de varsta si de nivel – incepatori, avansati, performanta – cu mentiunea ca in grupele de incepatori liceu nu vor putea face parte elevi mai mari de clasa a X-a.

Cercul de teatru isi propune in primul rand dezvoltarea elevului-actor din punctul de vedere al capacitatii de concentrare, atentiei, memoriei, imaginatiei, vitezei de reactie, creativitatii, increderii in sine, spiritului de echipa prin diferite jocuri teatrale, exercitii si improvizatii. Activitatile cuprind totodata si exercitii de dictie, care le dezvolta atat pronuntia corecta, cat si o emisie vocala corecta. Ultima etapa consta in pregatirea unui spectacol de teatru pornind de la textul dramatic, parcurgand toate etapele necesare punerii in scena a acestuia.

Grupele de avansati prezinta spectacolele atat la concursurile judetene, regionale si nationale, cat si in cadrul unor activitati si spectacole organizate de diferite institutii sau cu diferite ocazii.

Printre spectacolele prezentate de grupele cercului de teatru se numara „Mult zgomot pentru nimic” William Shakespeare, „Avarul” Moliere, „Dumbrava minunata” dramatizare dupa Mihail Sadoveanu, „Amintiri din copilarie” dramatizare dupa Ion Creanga, „Charlie si fabrica de ciocolata” si „Matilda” dramatizare dupa Roald Dahl si multe altele…

Phone: 0269 217 655
Fax: 0269 217 655
Sibiu - 550234
strada Henri Coandă nr. 51